Reactie

'Bij Feyenoord nooit een eerlijke kans gehad, geen één basisplaats in twee jaar'

'Bij Feyenoord nooit een eerlijke kans gehad, geen één basisplaats in twee jaar'

12-08-2022 11:04 Laatste update: 11:08
1

Yassin Ayoub streek deze zomer neer bij Excelsior, nadat zijn contract bij Panathinaikos was afgelopen. Na een spectaculaire doorbraak bij FC Utrecht heeft de middenvelder er een aantal moeizame jaren op zitten. Toch houdt hij hoop op deelname aan het WK namens Marokko.

Nadat Ayoub zijn grote doorbraak bij FC Utrecht had beleefd, volgde een transfer naar Feyenoord. Bij de Rotterdammers wist hij echter nooit volledig uit de verf te komen, waarna een transfer volgde naar Panathinaikos. Bij de Grieken kwam hij echter amper in actie. "Ik heb in Griekenland vijf trainers gehad in twee jaar", zegt Ayoub tegen de NOS. "En bij Feyenoord heb ik nooit een eerlijke kans gehad, met in twee seizoenen geen enkel competitieduel in de basis."

"De trainer (Marinus Dijkhuizen, red.) is voorzichtig met me", vervolgt Ayoub. "Voor mijn gevoel natuurlijk té voorzichtig. Want als ik fit ben, wil ik gewoon zo snel mogelijk op dat veld staan. Ik wil meteen van 0 naar 130 procent. Proberen tegenstanders helemaal gek te tikken, als op de pleintjes in Amsterdam-Noord vroeger."

Deelname aan het WK in Qatar is Ayoub's grote doelstelling. "In de selectie van Marokko zitten jongens die in mindere competities spelen. En ik wil ook naar dat WK, daar ben ik heel eerlijk over. Het kan heel snel gaan in het voetbal, zeker als ik hier de komende maanden wat laat zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!