Exclusive

Deze tien aanvallers kunnen de geblesseerde Madueke mogelijk opvangen bij PSV

Deze tien aanvallers kunnen de geblesseerde Madueke mogelijk opvangen bij PSV

13-08-2022 21:30 Laatste update: 21:08
1

Twee weken geleden kwam het voor PSV slecht nieuws naar buiten dat Noni Madueke mogelijk tot het einde van de eerste seizoenshelft in de ziekenboeg zit. Een flinke aderlating voor de twintigjarige Brit en de Eindhovenaren, die op zoek zijn naar een tijdelijke vervanger. VoetbalNieuws helpt het Brabantse scoutingsapparaat een handje.

Talenten van Europese topclubs

Tegen het einde van de transferzomer komt de huurmarkt meestal op gang. De topclubs hebben flink ingekocht en weten eind augustus hoe hun selectie er echt bij staat. Daar staat tegenover dat veelbelovende jeugdspelers die nog net niet rijp genoeg zijn voor de hoofdmacht tijdelijk op zoek mogen naar een andere werkgever. De uitgelezen mogelijkheid voor PSV om voor relatief weinig geld een waardige opvolger voor Madueke in huis te halen.

Ahmad Diallo – Manchester United

Diallo wordt bestempeld als een groot talent bij Manchester United, de club waar PSV-trainer Ruud van Nistelrooij nog wel wat contacten zal hebben. De inmiddels twintigjarige buitenspeler kwam in de winter van 2021 voor ruim 21 miljoen euro over van Atalanta en werd toen tijdelijk in de jeugd gestald. Afgelopen zomer mocht Diallo verhuurd worden, een stap naar de Eredivisie lag zelfs op de loer. Een huurovereenkomst met Feyenoord leek in kannen en kruiken, maar op het laatste moment raakte de aanvaller geblesseerd op de training waardoor het feest niet doorging. Na zijn revalidatie bij United maakte hij alsnog de tijdelijke overstap naar het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst. In tien dertien wedstrijden voor de Schotten was hij goed voor drie goals. Geen moyenne om direct over naar huis te schrijven, maar het Eredivisievoetbal ligt hem wellicht een stuk beter dan de Schotse competitie.

Diallo Manchester United

Facundo Pellistri – Manchester United

Pellistri geldt net als Diallo als een groeibriljant van United. De twintigjarige Uruguayaan heeft net een verhuurperiode van anderhalf jaar achter de rug bij het Spaanse Deportivo Alavés, waarmee hij afzakte naar het tweede niveau van Spanje. Tot een debuut in de hoofdmacht van The Mancunians kwam de aanvaller nog niet, maar bij zijn land kwam hij al wel in de picture: drie keer speelde hij mee met de Zuid-Amerikanen, waarin hij een goede indruk maakte. Pellistri zou een goede match met PSV kunnen zijn aangezien hij in tegenstelling tot het degradatievoetbal van Alavés dan bij een ploeg zou komen die veel op de helft van de tegenstander speelt.

Reiss Nelson - Arsenal

Nelson kennen we natuurlijk allemaal nog van zijn tijd bij Feyenoord afgelopen seizoen. De 22-jarige rechtsbuiten kenden een moeilijke start in Rotterdam, maar liet tijdens de tweede seizoenshelft zien dat hij klaar is om te spelen op het hoogste niveau. Feyenoord deed er dan ook het nodige aan om hem definitief over te nemen, maar daar wilde Arsenal niet aan meewerken. De Engelsman wil naar eigen zeggen ook graag voor zijn kansen gaan bij The Gunners en speelde in de voorbereiding aardig wat potjes mee. Desondanks zou PSV altijd kunnen proberen om hem nog één seizoen in de Eredivisie te krijgen, aangezien zijn kans op speeltijd toch redelijk klein lijkt met supertalent Bukayo Saka voor hem.

Nelson Arsenal

Marquinhos – Arsenal

Marquinhos is een Braziliaanse rechtsbuiten die afgelopen zomer door Arsenal werd weggekocht bij Sao Paulo. Met zijn negentien jaar is hij gehaald als ‘player for the future’ en mocht hij zich laten zien aan trainer Mikel Arteta in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Chelsea viel Marquinhos nog in, maar tijdens de opening van het nieuwe Premier League-seizoen tegen Crystal Palaca zat hij al niet meer bij de selectie. Dat zou erop kunnen duiden dat de Spaanse oefenmeester op dit moment geen plek voor hem heeft, waarop een verhuur wel eens tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Naast Sávio zou PSV met Marquinhos voor nog een Braziliaan op de flanken kunnen gaan.

Rayan Cherki – Olympique Lyon

Cherki maakte ooit op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Olympique Lyon. Het inmiddels achtienjarige Franse toptalent speelde al mee in vijftig (!) wedstrijden in de hoofdmacht van Lyon. Volgens de laatste berichtgeving zou de club van Peter Bosz open staan voor een verhuur van de jongeling, die op vrijwel alle aanvallende posities uit de voeten kan. Een ultieme kans voor PSV om eens navraag te doen naar wat er mogelijk is.

Oude bekenden

Donyell Malen – Borussia Dortmund

Donderdag kwam naar buiten dat PSV een poging zouden willen doen om Malen terug te halen naar de Eredivisie. Die kans lijkt erg klein, aangezien de Oranje-international een uitstekende voorbereiding achter de rug heeft bij zijn club Borussia Dortmund. De Duitsers zullen hun topaankoop van dertig miljoen euro niet zomaar terug naar Eindhoven laten gaan. Zeker ook met de trieste situatie van Sebastién Haller in het achterhoofd, waardoor alle aanvallende handjes welkom zijn.

Malen Borussia Dortmund

Jayden Braaf – Borussia Dortmund

Braaf speelt net als Malen bij Dortmund. De negentienjarige buitenspeler doorliep de jeugd van Ajax en PSV, waarna hij voor een vroege stap naar het buitenland koos. Manchester City werd zijn bestemming, maar tot een doorbraak kwam het niet. Na anderhalf jaar te zijn verhuurd aan Udinese, namen The Citizens deze zomer definitief afscheid van de Nederlander. Een ultieme mogelijkheid voor Dortmund, dat hem de hand heeft toegereikt. Het is de bedoeling dat Braaf zijn minuten gaat maken bij de beloften van de Duitse club, maar wellicht biedt PSV hem een nog mooiere plek om vlieguren te gaan maken.

Justin Kluivert – AS Roma

Het aantrekken van Kluivert zou gevoelig liggen, maar is wel een reële optie. De 23-jarige Nederlander kwam ooit als een komeet bij Ajax en koos ervoor om snel naar het buitenland te gaan. AS Roma werd zijn bestemming, en is dat na mislukte avonturen bij RB Leipzig en OGC Nice nog steeds. Kluivert sloot deze zomer weer aan bij de ploeg van José Mourinho, maar die zou het niet meer zien zitten in de Nederlander. Een vertrek ligt dan ook voor de hand, wellicht dat PSV zou kunnen toeslaan. Kluivert zijn favoriete positie is linksbuiten, maar door zijn tweebenigheid kan hij ook prima op rechts spelen.

Interne oplossingen

Johan Bakayoko

Bakayoko geldt als één van de opties die Van Nistelrooij nu gebruikt om de rechtsbuitenpositie te vullen. De negentienjarige Belg heeft een geweldig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie achter de rug met Jong PSV, waarin hij zelfs de prestigieuze prijs van talent van de competitie kreeg toebedeeld. Dat heeft hem een plekje opgeleverd bij de hoofdmacht. Tot nu toe maakt Bakayoko een goede indruk in de wedstrijden die hij speelde, maar om alle druk nu gelijk bij hem te leggen is een flinke afweging die de Eindhovenaren moeten maken. Dat de Belg - die in alle opzichten veel weg heeft van Madueke – overloopt van het talent staat buiten kijf.

Bakayoko PSV

Ismael Saibari

Naast Bakayoko heeft PSV nog een talent in de gelederen. Aan de start van het nieuwe seizoen was hij wat minder bekend dan zijn collega, maar Saibari heeft ook laten zien dat hij wel weet hoe hij de rechtsbuitenpositie moet bekleden. De stijlvolle Marokkaan met Spaanse roots werd ooit weggestuurd wegens disciplinaire redenen uit de jeugdopleiding van KRC Genk, maar daar is niets van terug te zien in Eindhoven. Van Nistelrooij zou wel eens veel plezier aan hem kunnen gaan beleven dit seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!