Nieuws

Nederland doet goede zaken op coëfficiëntenranglijst en nadert Frankrijk

Nederland doet goede zaken op coëfficiëntenranglijst en nadert Frankrijk

12-08-2022 06:58 Laatste update: 10:04

De coëfficiëntenpolonaise is weer van start. Waar de Nederlandse clubs nog geen steek hebben laten vallen doen de concurrenten dat wel. Alle vijf de Nederlandse clubs zijn nog in de running voor deelname aan een Europees eindtoernooi.

PSV, AZ en FC Twente boekten een overwinning én plaatsten zich voor de laatste voorronde van de Champions League (PSV) en Conference League (AZ en Twente). In totaal veroverden de Nederlandse ploegen deze speelronde 0,6 punt op de coëfficëntenranglijst.

Momenteel bezet Nederland de zesde plek op de lijst, waarmee de Eredivisie over twee jaar twee clubs het hoofdtoernooi van de Champions League af mag vaardigen. Daarnaast mag de nummer drie van het seizoen 2023/24 in het daarop volgende seizoen de voorronde van het toernooi spelen om zo plaatsing af te dwingen.

Nederland heeft een voorsprong van 2,451 punten op concurrent Portugal. Vitória de Guimarães verloor in de derde voorronde van de Conference League van Hadjuk Split. Hierdoor is Portugal met nog maar vijf van de zes clubs in de race voor de tickets. Door de winst van PSV op AS Monaco liep Nederland ook iets in op nummer vijf Frankrijk. Komende week speelt AZ een belangrijk duel om de coëfficientie punten. De Alkmaarders nemen het op tegen Gil Vicente uit Portugal. Mocht AZ het tweeluik winnen, wordt het voor Portugal heel lastig om de zesde plek van Nederland terug te veroveren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!