Reactie

Jansen lacht: 'Als je je ploeg zo afgedroogd ziet worden, dan snap ik het wel'

Jansen lacht: 'Als je je ploeg zo afgedroogd ziet worden, dan snap ik het wel'

11-08-2022 23:30

Pascal Jansen is trots op de prestatie van AZ. De trainer van de Alkmaarders zag zijn ploeg een 1-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd in eigen huis op weergaloze wijze wegpoetsen tegen Dundee United: 7-0.

Het bleef de coach dan ook niet opgemerkt dat vlak na rust de eerste supporters van de uitploeg het stadion verlieten. "Ik zag er een hoop vertrekken, inderdaad", zegt Jansen met een glimlach bij RTL 7. "Het is wat het is. We hebben een weergaloze eerste helft gespeeld. Als je je ploeg zo afgedroogd ziet worden, dan snap ik het wel."

Voorafgaand aan het duel was de AZ-trainer al vol goede moed. "We hadden de overtuiging allemaal. Van alle stafleden tot alle spelers. En dan doen de jongens het ook gewoon. De controle en dominantie die je hebt. De bereidheid om te lopen, alles was van een behoorlijk niveau vandaag."

Jansen genoot naar eigen zeggen van alle acties van zijn mannen. "Laat duidelijk zijn is dat het streven is om elke keer weer een betere versie te zijn van onszelf. Nu is het zaak om heel snel te herstellen en er zondag weer staan tegen Sparta. Dat is het ritme dat we willen. We hebben nog helemaal niks. We gaan naar de play-offs, dat is wat we wilden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!