Transfernieuws

Bazoer kon kiezen uit transfer naar drie landen: 'Ik ga vechten voor mijn kans'

Bazoer kon kiezen uit transfer naar drie landen: 'Ik ga vechten voor mijn kans'

11-08-2022 23:15

Een stralende Riechedly Bazoer stond na afloop van de eclatante 7-0 overwinning op Dundee United voor de camera's van RTL 7. De middenvelder is blij met zijn debuut voor de Alkmaarders en onthult voor ploegen uit andere landen te hebben kunnen kiezen.

Nadat Bazoer transfervrij uit zijn contract liep bij Vitesse werd de spelverdeler voornamelijk in verband gebracht met een stap naar het buitenland. Clubs uit diverse landen waren concreet. "Italië, Turkije en Griekenland", somt Bazoer op in gesprek met RTL 7. Uiteindelijk viel toch de keuze op de Alkmaarders. "Ik ben een gevoelsmens. Het gevoel was heel goed na het gesprek."

Om weer minuten te maken doet de libero goed. "Het voelt lekker. Het was belangrijk om deze wedstrijd te winnen, er zat druk op. Mijn laatste wedstrijd was nota bene tegen AZ (in de play-offs, red.). Nu heb ik twintig minuten gespeeld en van daaruit gaan we verder bouwen. Voor mijn invalbeurt zei de trainer dat ik ervan moest gaan genieten. Ik moest mijn spel spelen. Er was niet veel te doen, want het stond al 7-0", lacht Bazoer.

Toen AZ voor hem aanklopte was de oud-speler van PSV, Ajax, VfL Wolfsburg, FC Porto, FC Utrecht én Vitesse direct geïnteresseerd. "Zoals je vandaag hebt gezien heeft AZ enorm veel kwaliteit en speelt het mooi positiespel. Ik heb altijd aangegeven dat Nederland een optie is. Ik heb een heel goed gesprek gehad met de trainer en met Max (Huiberts, red.). Ik ga vechten voor mijn kans, maar dan is het aan de trainer om een keuze te maken. We hebben een fantastische ploeg."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!