AZ bekert door: Dundee United vernederd na Alkmaarse galavoorstelling

11-08-2022 22:48 Laatste update: 22:52
1

AZ heeft na een fantastische wedstrijd tegen Dundee United de play-offronde van de Conference League bereikt. De ploeg van trainer Pascal Jansen had geen kind in eigen huis aan de Schotse club en haalde ongekend hard uit: 7-0.

De Alkmaarders gingen vorige week nog met 1-0 ten onder tegen Dundee, waardoor er minimaal gewonnen moest worden om door te bekeren. In die missie slaagde de nummer vijf van het voorbije Eredivisie-seizoen glansrijk. Na een vloeiende aanval was Vangelis Pavlidis na 21 minuten het eindstation. Tijjani Reijnders zorgde tien minuten later met een bekeken knal voor de 2-0. Vervolgens liep AZ nog voor rust uit naar 4-0 dankzij doelpunten van andermaal Pavlidis en Reijnders.

Hoogtepunt van de eerste helft was de goal van Hakon Evjen. Op prachtige wijze schoot de Noor de bal hard in de linkerkruising. Na de theepauze gingen de mannen van Jansen vrolijk verder waarmee ze gebleven waren: scoren. Het was Dani de Wit die binnen de minuut na rust de 6-0 maakte, door van een klutssituatie te profiteren.

Vervolgens liet het oppermachtige AZ de touwtjes iets vieren, zonder dat er ook maar één kans werd weggeven. Mayckel Lahdo luisterde zijn invalbeurt op met zijn eerste AZ-doelpunt. In de 76ste minuut kwam ook Riechedly Bazoer binnen de lijnen. De verdediger annex middenvelder liet zich zien met enkele fraaie passes.

In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor de Noord-Hollanders zich na een fantastische voetbalavond mogen opmaken voor de laatste twee duels in het voorportaal. In die ronde is het Portugese Gil Vicente de tegenstander. Na een eerder gelijkspel bij Riga FC (1-1) werd de klus op overtuigende wijze geklaard in eigen huis: 4-0.