Nieuws

Derby County op sterven na dood: nieuwe puntenstraf, club staat nu op -3

Derby County op sterven na dood: nieuwe puntenstraf, club staat nu op -3

16-11-2021 11:45

De problemen stapelen zich op voor Derby County: de geplaagde club van manager Wayne Rooney is bestraft met negen punten in mindering.

Derby County heeft opnieuw kunnen voldoen aan de financiële regels. Eerder dit seizoen werden al twaalf punten ingehouden bij The Rams. In totaal heeft Derby County nu dus 21 punten in mindering gekregen.

In een verklaring van de EFL wordt vastgesteld dat er overeenstemming met Derby County is bereikt over de opgelegde sanctie. Directie aanleiding hiervoor is het schenden van de regels omtrent 'winstgevendheid en duurzaamheid'. Het besluit kan niet meer worden aangevochten.

Derby wacht een hels karwei om degradatie te voorkomen. Door de sancties bungelt de club onderaan in het Championship met het onwerkelijke aantal van -3 punten, ondanks drie overwinningen en negen gelijke spelen in zeventien wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!