FC Twente wint opnieuw en kan zich opmaken voor clash met Fiorentina

11-08-2022 20:50 Laatste update: 20:53

FC Twente heeft zich dankzij een overtuigende 4-1 overwinning op FK Čukarički geplaatst voor de laatste voorronde van de Conference League. De Tukkers kwamen een moeizame openingsfase te boven tegen de Servische voetbaldwerg en wonnen uiteindelijk verdiend.

Het begin van de wedstrijd was volledig voor de bezoekers. FC Twente was bepaald nog niet wakker en kreeg al snel in de wedstrijd de nodige kansen tegen te verwerken. In de zevende minuut verzorgde Luka Adzic, de openingstreffer. Joshua Brenet was zijn directe tegenstander volledig kwijt. De ex-speler van onder meer AZ en PEC Zwolle maakte oog in oog met doelman Lars Unnerstall geen fout: 0-1.

De tegentreffer schudde de Enschedeërs wakker. De thuisploeg, gesteund door de goedgevulde Grolsch Veste, kwam steeds beter in de wedstrijd en het was dan ook weinig verrassend dat Twente op 1-1 kwam. Een matige vrije trap van Gijs Smal ging voorbij aan de Čukarički-defensie waarna de in de basis teruggekeerde aanvoerder Robin Pröpper kon binnenglijden. Michel Vlap bepaalde in de 34ste minuut de ruststand op 2-1 door vogelvrij een voorzet van Daan Rots tegen de touwen te koppen.

Na rust bleef Twente de bovenliggende partij, alhoewel Unnerstall zich geregeld onderscheidde met enkele fraaie reddingen. De in de tweede helft binnen de lijnen gekomen Christos Tzolis luisterde zijn invalbeurt nog op met een treffer. Op aangeven van Vlap scoorde de Griek met een fraai geplaatst schot in de bovenhoek: 3-1. In de 92ste minuut liet Tzolis zich opnieuw zien door op fantastische wijze voor het slotakkoord te tekenen. Met een ziedende knal in de rechterkruising scoorde de invaller op heerlijke wijze de 4-1.

Dankzij de eerdere 1-3 zege in Servië rekent FC Twente over twee duels gemeten dus overtuigend af met Čukarički (7-2). In de volgende ronde wacht met het Italiaanse Fiorentina een tegenstander van formaat. Als die laatste horde wordt overleefd, is plaatsing voor de groepsfase van de Conference League een feit.