Live

AZ laat geen spaan heel van Dundee United: 7-0 (gesloten)

AZ laat geen spaan heel van Dundee United: 7-0 (gesloten)

11-08-2022 22:47 Laatste update: 22:33

FC Twente won eerder op de donderdag overtuigend met 4-1 van FK Čukarički en plaatste zich daarmee voor de knock-outfase van de Conference League. Voor AZ wacht met Dundee United een tegenstander van een groter formaat. Lukt het de Alkmaarders een 1-0 nederlaag tegen de Schotten goed te maken? VoetbalNieuws houdt je in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen van het duel in Noord-Holland!

De opdracht is simpel voor de Alkmaarders: er moet minimaal met één doelpunt verschil gewonnen wonnen van de Schotten. Voor die missie doet trainer Pascal Jansen een beroep op dezelfde elf namen als vorige week. "Ons plan moet beter en efficiënter zijn dan vorige week, want toen waren we tandeloos", zei de coach eerder deze week. "We kwamen wel in mooie ruimtes, maar we slaagden er in die wedstrijd niet in om te versnellen naar een aanval. Dat moet beter en we zijn vol vertrouwen dat we die klus kunnen klaren."

Riechedly Bazoer en Yukinari Sugawara zijn zodoende nog niet van de partij in het cruciale duel. Als er met de Schotten wordt afgerekend dan wacht Riga FC of Gil Vicente. De jonge Myron van Brederode - afgelopen Eredivisie-speelronde nog trefzeker - begint zodoende opnieuw in de basis.

De opstelling van AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Martins Indi, Kerkez; Clasie, Reijnders, De Wit; Evjen, Pavlidis, Van Brederode.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!