Breaking news

Colombiaanse salsa ingeruild voor Braziliaanse samba: Feyenoord trekt Paixão aan

Colombiaanse salsa ingeruild voor Braziliaanse samba: Feyenoord trekt Paixão aan

17-08-2022 16:50 Laatste update: 17:07
3

Feyenoord heeft zich officieel versterkt met Igor Paixão. De 22-jarige Braziliaan wordt overgenomen van Coritiba en tekent een contract tot medio 2027 in De Kuip.

Paixão stond zijn hele, nog prille, voetbalcarrière onder contract bij Coritiba, dat hem één seizoen tijdelijk ergens anders stalde. Bij Feyenoord mag hij zich dus voor het eerst aan het grote publiek in Europa laten zien. Naast het betalen van een miljoenenbedrag beschikken de Rotterdammers over 80% van de transferrechten.

"Het is een grote droom voor mij die uitkomt om voor een grote Europese club als Feyenoord te spelen", aldus de aanvaller op de clubsite. "Ik heb er hard voor gewerkt om te staan waar ik nu sta en ben klaar om het team te helpen, zowel binnen als buiten het veld. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de groep met mijn manier van spelen."

De dribbelaar krijgt de zware taak om in de voetsporen te treden van Luis Sinisterra. De Colombiaanse linksbuiten vertrok een maand geleden voor een recordbedrag naar Leeds United en was een van de publiekslievelingen in De Kuip. Met het aantrekken van de Braziliaan hopen de Rotterdammers op eenzelfde scenario.

Feyenoord heeft deze zomer flink wat weg van een handelshuis. Paixão is alweer de twaalfde aanwinst van het seizoen. Quinten Timber, Javairô Dilrosun, Santiago Giménez, Sebastian Szymanski, Marcos López, Mats Wieffer, Danilo Pereira, Mohamed Taabouni, Oussama Idrissi, Jacub Rasmussen en Timon Wellenreuther gingen hem voor. Het binnenhalen van zo veel spelers is ook niet gek, aangezien er al vijftien selectiespelers zijn vertrokken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!