Transfernieuws

'Mazraoui wacht flinke concurrentiestrijd: Bayern wil Franse rechtsback behouden'

'Mazraoui wacht flinke concurrentiestrijd: Bayern wil Franse rechtsback behouden'

11-08-2022 10:14
1

Bayern München wil geen afstand nemen van Benjamin Pavard. De Franse rechtsback maakte een goede voorbereiding door en maakte ook veel indruk in de eerste officiële wedstrijden van Der Rekordmeister

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Kicker lijkt Pavard daarmee de eerste slag voor de rechtsbackpositie te gaan winnen van Noussair Mazraoui, die deze zomer overkwam van Ajax. Pavard scoorde zowel tegen RB Leipzig (5-3) als tegen (1-6) en lijkt vooralsnog eerste keus voor de rechterflank. Mazraoui krijgt tijd zich aan te passen.

Pavard overwoog te vertrekken vanwege de toenemende concurrentie in Beieren. Naast Mazraoui kwam Matthijs de Ligt ook over voor een enorm bedrag; Pavard kan centraal in de verdediging ook uit de voeten en zag die positie wegvallen. Volgens de geruchtenmolen werd de Fransman in verband gebracht met Chelsea FC en Manchester United, maar geen van beide clubs werd daadwerkelijk concreet. De 26-jarige verdediger ligt nog tot 2024 vast in de Allianz Arena. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!