Nieuws

Rangers-icoon vol vertrouwen: 'Vorige keer kon je ons niet stoppen Ruud'

Rangers-icoon vol vertrouwen: 'Vorige keer kon je ons niet stoppen Ruud'

11-08-2022 08:03

Rangers FC-icoon Barry Ferguson heeft er vertrouwen in dat de Schotse grootmacht ten koste van PSV de groepsfase van de Champions League weet te behalen. De Schot kijkt uit naar het duel van komende dinsdag op Ibrox.

Ferguson brak door onder Dick Advocaat en speelde onder meer samen met trainer Giovanni van Bronckhorst en Ronald de Boer. In 1999 stond het Rangers-icoon tegenover Ruud van Nistelrooij, de oefenmeester van PSV. Hij kan zich deze avond nog goed herinneren. De Schotten rekenden af met de zelfverzekerde Nederlanders. '23 jaar geleden besloten we dat dit een les was die PSV – in de voorronde van de Champions League stonden we tegenover elkaar - op de harde manier moest leren', schrijft Ferguson in een gastcolumn in De Telegraaf.

'Ik was net droog achter mijn oren, keek naar hun elftal en zag namen als Luc Nilis, Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en Yuri Nikiforov en ik realiseerde me dat dit een enorme uitdaging was', vervolgt Ferguson. 'Maar we waren nooit bang. Dat had te maken met die Nederlandse mentaliteit gemengd met Schotse passie en agressie. Het werkte tot in de perfectie. We wonnen de eerste wedstrijd in het Phillips Stadion (1-0) en op Ibrox werd het 4-1 voor Rangers!'

'Ik zeg het je, ik heb nog nooit zo’n gevoel ervaren en ik hoop dat de spelers van nu hetzelfde voor zichzelf gaan voelen. Ze moeten naar het grote toernooi. Kom maar op, Ruud. De vorige keer kon je ons als PSV’er niet stoppen. Ik hoop dat je geluk niet zal veranderen nu je hun trainer bent', besluit het Rangers-icoon.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!