Oppermachtig Real Madrid legt beslag op Super Cup: Benzema wederom belangrijk

10-08-2022 22:52 Laatste update: 22:56
1

Real Madrid heeft woensdagavond in Helsinki beslag gelegd op de Super Cup. De winnaar van de Champions League nam het in een onderling duel op tegen Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt en won met 2-0. David Alaba en Karim Benzema namen de treffers voor hun rekening.

Real Madrid begon woensdagavond met de vertrouwde namen aan de aftrap van het duel met Eintracht Frankfurt. De Duitsers moesten het stellen zonder vedette Filip Kostic, omdat de ex-Groninger een overstap gaat maken naar Juventus. Ondanks dat trainer Oliver Glasner geen beroep kon doen op zijn sterspeler kreeg zijn ploeg wel de eerste grote kans van de wedstrijd. Daichi Kamada ontsnapte aan de Madrileense defensie, maar wist keeper Thibaut Courtois niet te passeren.

Kort daarna kreeg ook Real Madrid een enorme mogelijkheid via Vinícius Jr. De Braziliaanse vleugelaanvaller passeerde keeper Kevin Trapp, maar zal zijn inzet van de lijn gehaald worden door Tuta. In de 37e minuut kwam de winnaar van de Champions League alsnog op voorsprong. Aanvoerder Benzema won na een corner een belangrijk duel in het strafschopgebied, waarna Casemiro de bal voor het doel kopte en Alaba van dichtbij kon binnentikken: 1-0.

In het tweede bedrijf creëerde de ploeg van Carlo Ancelotti nog verschillende kansen. Zo raakte Casemiro onder meer het houtwerk met een prachtig afstandschot. In de 65e minuut schoot Benzema de 2-0 op het scorebord. Op aangeven van Vinícius passeerde de Fransman Frankfurt-sluitpost Kevin Trapp, die wel een antwoord mocht hebben op het schot van de aanvoerder van Real Madrid. In de slotfase wisten de Madrilenen de voorsprong te verdedigen, waardoor de eerste prijs van het seizoen werd binnengesleept.