Transfernieuws

De Leeuw vertrekt naar Willem II: 'Vind het mooi dat de cirkel nu rond is'

De Leeuw vertrekt naar Willem II: 'Vind het mooi dat de cirkel nu rond is'

10-08-2022 19:43

Willem II heeft zich versterkt met Michael de Leeuw. De 35-jarige keert na dertien jaar terug bij zijn jeugdliefde en tekent een contract tot de zomer van 2024 in Tilburg.

De Leeuw had weinig perspectief bij FC Groningen, waardoor een transfer naar Willem II een mooie kans voor hem is. De kersverse aanwinst speelde in zijn jeugdjaren ook al voor de Tilburgers. "Ik ken zoveel mensen in Tilburg en via Willem II. In de Champions League-tijd zat ik als puber op de tribune. Nadat ik als D-jeugdspeler Willem II verliet, heb ik nog jaren bij RKTVV gespeeld en op mijn twintigste kwam ik weer voor twee jaar terug", zegt hij op de clubsite.

De 35-jarige spits debuteerde nooit in de hoofdmacht, maar daar gaat nu verandering in komen. "Het is er tussentijds niet van gekomen om naar Willem II te gaan. Toch komt het er nu van. Ik vind het heel mooi voor mezelf, maar ook voor al die mensen die mij graag zien terugkomen, dat de cirkel rond is en ik weer het rood-wit-blauwe shirt ga dragen", aldus De Leeuw.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!