Nieuws

Lewandowski dankbaar: 'Werken met Guardiola heeft me voorbereid op deze stap'

Lewandowski dankbaar: 'Werken met Guardiola heeft me voorbereid op deze stap'

10-08-2022 19:13

Robert Lewandowski heeft het enorm naar zijn zin bij FC Barcelona. De Poolse vedette laat weten dat hij mede door trainer Pep Guardiola gecharmeerd is geraakt van de speelwijze van de club.

Lewandowski zette deze zomer zijn handtekening onder een meerjarig contract in Catalonië. "Ik was echt toe aan een nieuwe uitdaging na zoveel jaren in Duitsland bij Borussia Dortmund en Bayern München", zegt de Poolse spits in gesprek met Meczyki. "Nu ik hier ben voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Ik sta elke ochtend op en besef me dan dat ik op een nieuwe plek ben. Het is geweldig om speler van Barcelona te zijn."

De kersverse aanwinst van Barcelona speelde in het verleden bij Bayern München onder Pep Guardiola, die een van de grondleggers was voor het kenmerkende spel van de Spaanse grootmacht. Lewandoski maakte in zijn periode in Duitsland kennis met deze manier van voetballen. "Ik heb die filosofie echt tot me genomen toen ik met Pep werkte. Ik heb er ook met Xavi over gesproken toen ik hier kwam. Werken met Pep heeft me voorbereid op deze stap", zegt hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!