Nieuws

Baumgartl steunt lotgenoot Haller: 'Probeer hem tips te geven om het te verwerken'

Baumgartl steunt lotgenoot Haller: 'Probeer hem tips te geven om het te verwerken'

10-08-2022 18:20 Laatste update: 18:33

Timo Baumgartl blikt in een uitgebreid interview met BILD terug op een zware periode. De verdediger van PSV, die verhuurd wordt aan FC Union Berlin kreeg in mei te horen dat hij teelbalkanker had, maar desondanks probeerde hij positief te blijven.

De diagnose van teelbalkanker werd tijdens de medische keuring ontdekt. "De laatste drie jaar deed ik dit altijd in de zomermaanden voordat we op vakantie gaan. Dat duurt tien minuten. Meestal ga je in en uit, maar helaas liep het deze keer anders", zegt de verdediger. De tumor werd met succes verwijderd, waardoor de Duitser begin deze maand weer op het trainingsveld stond.

Ondanks een zware periode, bleef Baumgartl erg positief ingesteld. "Het is in het begin moeilijk te accepteren, maar je moet positief zijn. Hiermee omgaan is niet altijd gemakkelijk. Maar ik probeerde het met humor te verwerken. Dat ligt het dichtst bij mijn aard. Het zorgde ervoor dat ik veel kon lachen met mijn vrienden, familie en vooral mijn vriendin."

Baumgartl laat ook weten dat hij contact heeft opgenomen met Sébastien Haller, waarbij in juli geconstateerd werd dat hij teelbalkanker heeft. "Ik schrijf hem regelmatig. Ik probeer hem tips te geven over hoe ik me erdoor heb geslagen. Ik hoop dat hij snel terug is zodat we tegen elkaar kunnen spelen in de tweede seizoenshelft. Dat zal een emotionele gelegenheid worden."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!