Nieuws

Ekkelenkamp over Antwerp-keuze: 'Van Bommel en Overmars hebben grote rol gespeeld'

Ekkelenkamp over Antwerp-keuze: 'Van Bommel en Overmars hebben grote rol gespeeld'

10-08-2022 17:00
1

Jurgen Ekkelenkamp besloot op het allerlaatste moment niet voor Club Brugge, maar voor Royal Antwerp FC te tekenen. De ex-Ajacied erkent dat Mark van Bommel en Marc Overmars een grote rol speelde in die beslissing.

Ekkelenkamp leek lange tijd hard op weg naar Club Brugge, maar koos uiteindelijk toch voor een samenwerking met Van Bommel bij Antwerp. De middenvelder trainde dinsdag voor het eerst mee met de groep en ook het eerste interview met de clubkanalen werd afgewerkt. "Ik heb veel gesprekken gevoerd en voelde veel vertrouwen, dat was de reden om hier te komen. Mark van Bommel en Marc Overmars hebben ook zeker een grote rol gespeeld. Zij hebben me overtuigd om voor Antwerp te kiezen", aldus Ekkelenkamp.

Ook landgenoot Vincent Janssen tekende deze zomer voor de Belgen. Binnenkort zijn de twee samen in de Bosuil te bewonderen. "Het is altijd leuk om een landgenoot in het team te hebben. Ik heb hem al ontmoet en mee gesproken, dat is altijd leuk. Wat hij zei? Hij vertelde hoe het in het team is en hoe de trainers is. Het was allemaal top."

"Ik ben een speler die echt met het team speelt, dus goed in de competitie en met scorend vermogen. Karakter? Ja, ook wel, maar dat is meer op het veld. Daarbuiten ben ik een rustige jongen. In het veld wel met grinta", beschrijft Ekkelenkamp zichzelf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!