Nieuws

Update: 'WK begint dag eerder, Oranje speelt geen openingsduel'

Update: 'WK begint dag eerder, Oranje speelt geen openingsduel'

11-08-2022 22:28 Laatste update: 23:02

Het Nederlands Elftal speelt mogelijk toch niet het openingsduel op het WK in Qatar. De FIFA overweegt het duel tussen Qatar en Ecuador één dag naar voren te halen.

In eerste instantie zouden Nederland en Senegal op 21 november om 13.00 uur het WK openen. Het Franse persbureau AFP meldt nu dat de wereldvoetbalbond eraan denkt om het duel van Qatar één dag eerder te laten plaatsvinden, zodat het gastland het WK kan openen. Bovendien staat er een vuurwerkshow op het programma. De organisatie wilde dat liever niet overdag doen.  

Qatar-Ecuador zou dan verplaatst worden naar zondagavond 20 november om 20.00 uur. Het betekent dus dat er geen veranderingen plaatsvinden voor Oranje. Ook The Athletic meldt het nieuws. Volgens de Engelse krant is de FIFA druk bezig met het bewerkstelligen van de verplaatsing. Gianni Infantino en co. hebben nog niet gereageerd op het nieuws.

Update: Het aankomende WK begint een dag eerder waardoor gastland Qatar toch het openingsduel speelt. Eerst zou de eer voor Nederland zijn weggelegd, maar door de verandering van de FIFA zullen Qatar en Ecuador het toernooi aftrappen. Het duel van het gastland is verplaatst van maandag 13.00 uur Nederlandse tijd naar zondag met 17.00 uur als aanvangstijdstip. Oranje speelt daardoor ook op een ander tijdstip. Waar Nederland eerst om 11.00 uur zou aantreden tegen Senega, is de wedstrijd verplaatst naar 17.00 uur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!