Nieuws

'Ajax bereikt principe-akkoord met Portugese tweedeklasser over samenwerking'

'Ajax bereikt principe-akkoord met Portugese tweedeklasser over samenwerking'

15-11-2021 19:29

Ajax gaat een samenwerking aan met Estrela da Amadora. Dat weet Mais Futebol, een voetbaltijdschrift uit Portugal, maandag te melden. De Amsterdammers zouden een principe-akkoord hebben.

André Geraldes, de president van de op het tweede niveau uitkomende Portugese club, reisde deze week af naar Amsterdam om gesprekken te voeren met Ajax. Die zijn succesvol verlopen: er zou nu een principeovereenkomst liggen, zo weet Mais Futebol te melden.

De samenwerking heeft betrekking op het uitwisselen van informatie en contacten. Daarnaast gaat Ajax de Portugezen helpen met het opzetten van infrastructuur voor personeel en staf bij Estrela da Amadora. Het is niet duidelijk wat de voordelen voor de Amsterdammers zijn, maar wellicht is er een eerste optie op talentvolle jeugdspelers afgesproken.

Estrela da Amadora komt uit op het tweede niveau in Portugal en staat achtste in die competitie. Het tweede team van Benfica is koploper, maar kan niet naar de Primeira Liga promoveren omdat de 'hoofdclub' al actief is in die competitie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!