Breaking news

KNVB en Parsons uit elkaar na teleurstellend EK Vrouwen

KNVB en Parsons uit elkaar na teleurstellend EK Vrouwen

10 augustus - 12:06 Laatste update: 12:11
1

De wegen van Mark Parsons en de KNVB scheiden per direct. Dat maakt de voetbalbond bekend via de officiële website.

"In aanloop naar en op het EK vielen zowel het vertoonde spel als de resultaten tegen en dat kunnen we ons niet veroorloven. De lat ligt hoog. Nederland was titelverdediger en ook finalist op het laatste WK, we willen meedoen voor de prijzen. Met het oog op de huidige WK-kwalificatiereeks is besloten dat op zeer korte termijn iemand anders aan het roer komt te staan. Dat is geen leuke beslissing maar ook dat hoort bij topvoetbal", aldus Jan Dirk van der Zee, eindverantwoordelijke voor het vrouwenvoetbal bij de KNVB.

"De groep kwam uit een waanzinnig sterke periode en aangevuld met jonge speelsters moest het team de basis leggen voor nieuwe successen. Mark is in deze tussenfase erin geslaagd om nieuwe talenten te scouten en een kans te geven en daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

De Oranje Leeuwinnen speelden een teleurstellend EK onder Parsons. De groepsfase werd overleefd met matig voetbal, waarna Frankrijk in de kwartfinale met 1-0 te sterk was na verlenging. 

Parsons werd in mei vorig jaar gepresenteerd als opvolger van Sarina Wiegman. Onder de oud-bondscoach van de Oranje Dames won Nederland het vorige EK en behaalde het de finale van het WK voor vrouwen. Daarin was Amerika te sterk. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie