Nieuws

'Tuurlijk spookt het WK door mijn hoofd sinds mijn selectie, dat lijkt me logisch'

'Tuurlijk spookt het WK door mijn hoofd sinds mijn selectie, dat lijkt me logisch'

10-08-2022 11:30

Sinds Vincent Janssen bij Oranje werd gehaald, droomt de spits van het WK in Qatar. De aanvaller hoopt bij zijn nieuwe club Royal Antwerp FC een plaatst in de definitieve selectie veilig te stellen.

Janssen werd tot verbazing van velen in mei bij de selectie van het Nederlands Elftal gehaald door bondscoach Louis van Gaal. Op dat moment zat de aanvaller op de Bahama's om van zijn vakantie te genieten. "In zo'n geval kan je twee dingen doen: erover gaan nadenken, of er even een uur van versteld staan, om vervolgens te gaan trainen. Ik heb gewoon de knop omgezet en ben lekker aan de gang gegaan tijdens die vakantie. Genieten én trainen", aldus de oud-AZ'er tegenover Voetbal International.

De aanwinst van Royal Antwerp kon niet gelijk aansluiten, wegens zijn eigen bruiloft. Janssen had een 'open en eerlijk gesprek' daarover met Van Gaal. "Hij vertelde me wat hij van me verwachtte. Vervolgens heb ik geprobeerd dat zo goed mogelijk uit te voeren. Mijn mening is dat het wel oké ging tijdens de training en de wedstrijd die ik heb mogen spelen." Dat deed Janssen naar behoren vond ook Van Gaal. "Dat de bondscoach tevreden was, vond ik leuk om te horen. Maar meer dan dat is het ook niet."

In de Jupiler Pro League hoopt Janssen zich in de WK-selectie van het Nederlands Elftal te spelen. "Natuurlijk spookt Qatar door mijn hoofd sinds ik ben geselecteerd, ja. Het lijkt me logisch dat je er dan aan gaat denken. Maar ook weer niet te veel. Nu is het aan mezelf. Er zijn heel veel spelers die naar Qatar willen, ik wil ook. Ik ga het laten zien. Als ik goed presteer, gaat het goed met de club en goed met mezelf. Daarna moet de bondscoach bepalen of het goed genoeg is voor een WK-selectie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!