Nieuws

'De Jong kaart situatie aan bij spelersvakbond: maximale spanning met Barcelona'

'De Jong kaart situatie aan bij spelersvakbond: maximale spanning met Barcelona'

10-08-2022 10:57
3

Frenkie de Jong is kwaad op zijn werkgever FC Barcelona, meldt Mundo Deportivo. De Nederlander voelt zich slachtoffer van een lastercampagne in de media.

Inmiddels zouden de advocaten van De Jong contract hebben opgenomen met de Spaanse spelersvakbond AFE, de internationale spelersvakbond FIFpro en competitie-organisator La Liga over de gang van zaken binnen de club aan de kaak te stellen. Volgens de juristen wordt de Nederlander op onheuse wijze behandeld. Toch weigert de middenvelder commentaar te geven op de gang van zaken.

In 2020 verlengde De Jong nog zijn contract tot medio 2026 bij de Blaugranas. In de seizoenen 2020/21 en 2021/22 werd zijn salaris gekort, om zo de financieel noodlijdende club tegemoet te komen. De achterstallige miljoenen heeft de Nederlands international nog altijd tegoed. In een poging om daarvan af te komen probeert Barcelona hem te slijten.

De Jong Maximale Spanning

'Maximale spanning tussen Barcelona en De Jong', kopt Diario SPORT. Nog altijd is het Barcelona nog niet gelukt om aankopen Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen in te schrijven voor het komende seizoen. Datzelfde geldt voor Ousmane Dembélé en Sergi Roberto. Zaterdag begint Barça aan het nieuwe seizoen in La Liga met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!