Nieuws

'PSV komt met stevige ambities voor opleiding: meer eigen spelers in A-selectie'

'PSV komt met stevige ambities voor opleiding: meer eigen spelers in A-selectie'

15-11-2021 19:12

PSV heeft de doelen voor de jeugdopleiding naar boven bijgesteld. De Eindhovenaren willen op lange termijn dat driekwart van de A-selectie zelf is opgeleid.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad maandag. De voorgaande jaren was de doelstelling nog dat de helft van de PSV-selectie uit zelf opgeleide spelers bestaat, maar dat is nu dus niet meer voldoende. Op dit moment komt de spelersgroep van trainer Roger Schmidt overigens niet in de buurt bij beide aantallen. Negen van de 27 spelers werden geheel of grotendeels opgeleid op De Herdgang.

De regionale krant heeft het dan over Maxime Delanghe, Jordan Teze, Armando Obispo, Dante Rigo, Mauro Júnior, Richard Ledezma, Cody Gakpo, Yorbe Vertessen en Noni Madueke. Die lijst vertekent wel een klein beetje, aangezien Rigo amper aan de bak komt bij PSV en Madueke door de Eindhovenaren een paar jaar geleden uit Engeland wed gehaald.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!