Reactie

Slot: 'Insteek is dat spelers fysiek moeten wennen aan druk schema'

Slot: 'Insteek is dat spelers fysiek moeten wennen aan druk schema'

10-08-2022 08:44

Arne Slot gaat de komende weken de intensiteit bij Feyenoord opschroeven, om zijn elftal klaar te stomen voor de Europese duels. Daarmee doet de trainer hetzelfde als wat hij deed in zijn AZ-periode.

Wanneer de Rotterdammers beginnen aan het Europa League-seizoen wordt het speelschema een stuk drukker. Dinsdag oefende Feyenoord nog tegen FC Dordrecht (5-0 zege). Veel reserves en jeugdspelers kregen de kans. "We gaan doordeweeks steeds wedstrijden spelen, om alvast de weken met Europese wedstrijden na te bootsen", zei aanwinst Javairô Dilrosun al na de 2-5 overwinning op Vitesse.

"We spelen in de laatste twee weken van augustus dan ook doordeweeks oefenwedstrijden", zegt Slot tegen het Algemeen Dagblad. "De insteek is inderdaad dat ze fysiek aan een druk schema kunnen wennen." Het is niet de bedoeling dat alleen reserve- en jeugdspelers in actie zullen komen tijdens de oefenduels. "De bedoeling is straks dat basisspelers minuten gaan maken", verklapt Slot.

In de 5-0 overwinning op De Schapekoppen deden onder meer Jens Toornstra en Alireza Jahanbakhsh mee. Laatsgenoemde scoorde twee keer uit een vrije trap en een strafschop. Cole Bassett, Noah Naujoks en Aliou Baldé - die zijn treffer bijzonder uitbundig vierde - verschenen eveneens op het scorebord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!