Nieuws

'Ik kan later zeggen dat ik in Londen, Istanbul en Monterrey heb gewerkt

'Ik kan later zeggen dat ik in Londen, Istanbul en Monterrey heb gewerkt"

10-08-2022 08:34

Vincent Janssen heeft zijn keuze voor Royal Anwerp FC uitgelegd. De financiële aanbieding én het sportieve plaatje gaven voor de aanvaller uiteindelijk de doorslag om voor de Belgische club te kiezen.

Deze zomer kwam er een einde aan het driejarige verblijf van de Oranje-international in Mexcio, waar hij speelde bij Monterrey. The Great Old kocht hem voor ruim vijf miljoen euro van de Mexicaanse ploeg. "Ik heb een goed gesprek gehad met Van Bommel en Overmars", blikt Janssen terug in gesprek met Voetbal International.

De ambities van de club waren een belangrijke reden om te komen. "Ik werd eigenlijk steeds enthousiaster er deel van te willen uitmaken. Vergis je niet, Antwerp is ook gewoon een grote club, met historie, een mooi stadion en grote achterban. Toen Antwerp zich meldde, was ik wel blij, vooral doordat alles precies paste: de aanbieding en het sportieve plaatje."

Janssen heeft naar eigen zeggen 'geen seconde spijt' gehad van zijn keuze om in Mexico te gaan voetballen. "Ik kan later zeggen dat ik in Londen (Tottenham Hotspur, red.), Istanbul (Fenerbahçe, red.) en Monterrey heb gewoond en gewerkt. Engeland, Turkije en Mexico. Als voetballer en persoon heeft me dat heel veel gebracht. Ik ben er als mens op vooruitgegaan", aldus de aanvaller tegen VI.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!