Nieuws

Sevilla heeft duidelijke boodschap voor De Jong: 'Denken we niet aan'

Sevilla heeft duidelijke boodschap voor De Jong: 'Denken we niet aan'

15-11-2021 16:53

Sevilla zit niet te wachten op een vervroegde terugkeer van Luuk de Jong. Dat heeft voorzitter José Castro van de Andalusische club laten weten.

De Jong zit in een lastige situatie bij FC Barcelona, waar trainer Xavi weinig prijs op hem lijkt te stellen. Sevilla kampt tegelijkertijd met een probleem voorin, waardoor de Nederlandse spits in verband werd gebracht met een terugkeer naar het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Daar is volgens Castro echter geen sprake van. "Op dit moment denken we niet aan een terugkeer van Luuk de Jong in de winter", zegt hij bij COPE Sevilla.

De nummer drie van La Liga heeft straks met Rafa Mir nog maar één fitte spits. Youssef En-Nesyri is geblesseerd en Munir El Haddadi vertrekt binnenkort naar de Afrika Cup. De Jong heeft nog een contract tot medio 2023 bij Sevilla. Bij Barça heeft de 38-voudig Oranje-international nog niet kunnen overtuigen. Hij scoorde pas één keer in La Liga, in de thuiswedstrijd tegen Levante eind september.

Mede door zijn situatie in Camp Nou is De Jong door bondscoach Louis van Gaal buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!