Nieuws

Overvallers nog op de vlucht: Tadic speelde met pleisters om vingers tegen PSV

Overvallers nog op de vlucht: Tadic speelde met pleisters om vingers tegen PSV

10-08-2022 07:30 Laatste update: 07:32

Dusan Tadic werd in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli slachtoffer van een roofpoging. De Ajax-captain heeft aangifte gedaan en raakte bij een handgemeen dat ontstond gewond aan zijn hand. De verdachten zijn voorlopig nog spoorlos.

Het incident gebeurde twee dagen voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Daarin speelde Tadic gewoon, zij het met meerdere pleisters om zijn vingers. Volgens De Telegraaf zou de Ajax-aanvoerder zijn overvallers een klap hebben gegeven in een poging te ontkomen.

Het Parool weet dat Tadic het Conservatorium Hotel in wist te vluchten, waarna de politie kon worden gewaarschuwd. De verdachten wisten per scooter te ontkomen en hebben geen buit gemaakt. Het is niet voor het eerst dat de Serviër slachtoffer wordt van een overval. In 2018 was hij samen met Siem de Jong en Steven Bergwijn het doelwit van een zogeheten 'Rolexbende'.

Tegen een achttienjarige dader eiste Justitie een celstraf van zes jaar, waar er straffen tot zeven jaar werden geëist tegen drie andere verdachten. In 2021 werden de vrouw en kinderen van Eran Zahavi overvallen en vastgebonden bij een overval in hun huis in Amsterdam-Zuid. Daarvoor zijn nog geen verdachten aangehouden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!