Nieuws

Van Nistelrooy apetrots op PSV na winst op Monaco: Daar kan niks tegenop

Van Nistelrooy apetrots op PSV na winst op Monaco: "Daar kan niks tegenop"

09-08-2022 23:51 Laatste update: 10-08-2022 06:54
4

Ruud van Nistelrooy is dolblij na de overwinning van PSV op AS Monaco. De Fransen kwamen erg sterk voor de dag, maar uiteindelijk trokken de Eindhovenaren na verlenging aan het langste eind.

PSV plaatst zich door de 3-2 overwinning voor de play-offs van de Champions League. Na afloop van het duel krijgt Van Nistelrooy de vraag wat er tijdens de wedstrijd allemaal door hem heen ging. "Heb je even? Het was een bizarre pot", aldus de trainer tegenover ESPN. "We slepen er een verlenging uit, wat misschien bijna niet meer kon. Deze ploeg blijft maar gaan en geloven. Ze geven nooit op. Samen met de supporters hebben ze dit op de mat gelegd."

"De start was goed, maar op een gegeven moment kom je in de verdrukking. Daar kwamen we in de tweede helft ook niet meer uit", gaat Van Nistelrooij verder. "Wij waren gewoon de mindere ploeg vandaag (dinsdag, red.), heel duidelijk en heel eerlijk. Maar we winnen wel. Dat doen we niet door een ploeg helemaal weg te spelen, maar wel door manieren te vinden om bij elkaar te blijven en te knokken. Daar kan niks tegenop."

Ook de wijze waarop PSV tot scoren kwam, kan Van Nistelrooy bekoren. "Dat ze die kwaliteit nog konden leveren met hun vermoeidheid... Het was een ontlading voor de jongens, het team, de staf en de supporters. Geweldig."

Ondanks dat de spelers van PSV er in de slotfase goed doorheen zaten, lijken de Eindhovenaren ongeschonden uit de strijd te komen. "De overwinning doet goed. Natuurlijk hebben ze een verlenging in de benen, maar geen blessures. Dat gaan we morgen nog beter bekijken, maar we zijn allemaal helemaal kapot."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!