Jong Oranje werkt aan doelsaldo tegen Gibraltar: weer hoofdrol Zirkzee

Jong Oranje werkt aan doelsaldo tegen Gibraltar: weer hoofdrol Zirkzee

Jong Oranje heeft maandag zoals verwacht een ruime zege geboekt op Gibraltar. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi won met 0-7 bij de voetbaldwerg en blijft in de race voor deelname aan het EK O21.

Voor Joshua Zirkzee was opnieuw een hoofdrol weggelegd, nadat hij vrijdag al twee keer scoorde in het kwalificatieduel met Jong Bulgarije (3-1). Dit keer was de spits van Anderlecht aangever bij de openingstreffer van Crysencio Summerville, die na een kwartier zijn eerste interlandgoal maakte. Niet veel later vond ook Ki-Jana Hoever het net, maar daar stokte de teller voor rust.

In de tweede helft ging het alsnog snel. Door een goal van Brian Brobbey en twee van Zirkzee, beide op aangeven van Hoever, werd het 0-5. Jurgen Ekkelenkamp werd met een lange pass weggestuurd door Wouter Burger en maakte er 0-6 van. Hij leverde daarna ook nog de assist aan Daishawn Redan, die voor het slotakkoord zorgde.

Door de zevenklapper gaat Jong Oranje voorlopig op basis van het doelsaldo aan kop in de poule. De belangrijkste concurrent Jong Zwitserland heeft echter evenveel punten en speelt dinsdag nog tegen Jong Wales.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie