Transfernieuws

'Groen licht uit VS: Fortuna verlost Feyenoorder van uitzichtloze situatie'

'Groen licht uit VS: Fortuna verlost Feyenoorder van uitzichtloze situatie'

09-08-2022 20:18 Laatste update: 20:30

Cole Bassett is alsnog op weg naar Fortuna Sittard, meldt het doorgaans betrouwbare 1908. De Amerikaan van Colorado Rapids werd in januari nog voor anderhalf jaar uitgeleend aan Feyenoord. De Rotterdammers gaan de middenvelder doorverhuren aan de Limburgers.

Volgens 1908 hebben de drie clubs een oplossing gevonden voor de situatie waarin Bassett zich bevindt. Lange tijd zag het ernaar uit dat een verhuur aan Fortuna Sittard moeilijk zou zijn, door FIFA-regelgeving.

Onder Arne Slot hoeft de talentvolle spelverdeler op weinig speelminuten te rekenen. Het afgelopen seizoen kwam hij tot zeven wedstrijden namens de Rotterdammers. Tegen Vitesse (2-5 zege) mocht Bassett zes minuten van tijd nog invallen.

Feyenoord behoudt de koopoptie om Bassett na afloop van het seizoen 2022/23 definitief in te lijven. De mogelijkheid bestaat dat de Zuid-Hollanders nog de markt opgaan om een eventuele vervanger te zoeken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!