Nieuws

Schöne blikt terug op Ajax-debacle tegen Tottenham: 'Dat overkwam ons nooit'

Schöne blikt terug op Ajax-debacle tegen Tottenham: 'Dat overkwam ons nooit'

09-08-2022 18:01

Lasse Schöne verloor met in het seizoen 2018/2019 de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. De Deense middenvelder ziet dat duel als de meest bizarre wedstrijd die hij speelde voor Ajax, meldt hij in de podcast Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN.

Schöne lijkt nog steeds vol ongeloof over het verloop van de halve finale van het miljardenbal. "Dat je gewoon met 1-0 uit wint en je staat met 2-0 voor in de rust. En dan nog 2-3 verliezen, dat was wel bizar." Volgens de Deens international beleefden de Amsterdammers iets wat ze tot dat moment niet mee hadden gemaakt: het in de slotfase nog weggeven. "Dat was ook iets wat ons nooit overkwam, ik had ook niet het gevoel dat wij in de rust waren van: dat doen we nog wel even, gewoon 45 dan zijn we er." Schöne erkent dat de Amsterdammers opgetogen waren in de rust, maar van een jubelstemming was allerminst sprake. "Tuurlijk waren we blij maar het is niet dat wij de polonaise liepen in de rust."

Uiteindelijk gaf Ajax een 2-0 voorsprong werd het 2-3 voor Tottenham. Dat betekende uitschakeling in de Champions League. Het ongeloof was groot in de kleedkamer na afloop. "Het was wel heel stil ja. Douchen, omkleden, boven een biertje doen en dan heel gauw naar huis. Je praat wel met wat jongens maar het was een beetje onwerkelijk dat het überhaupt gebeurd is."

Schöne vertrok die zomer bij Ajax voor een avontuur bij Genoa in de Serie A. Via sc Heerenveen belandde de Deense middenvelder vorig jaar bij NEC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!