Nieuws

Roma-aanwinst Wijnaldum sprak niet met Van Gaal: Dan komt het WK vanzelf wel

Roma-aanwinst Wijnaldum sprak niet met Van Gaal: "Dan komt het WK vanzelf wel"

09-08-2022 17:15

Georginio Wijnaldum maakte vorige week de overstap van Paris Saint-Germain naar AS Roma en besprak die transfer niet met Oranje-bondscoach Louis van Gaal. De middenvelder houdt zijn lippen stijf op elkaar als het gaat over zijn recente absentie bij het Nederlands elftal.

"Ik heb helemaal geen contact met Van Gaal gehad. Bij mijn keuze voor Roma heb ik helemaal niet aan Oranje gedacht, moet ik eerlijk zeggen", aldus Wijnaldum tegenover de NOS. "Ik wil gewoon spelen en gelukkig zijn. Andere spelers kiezen voor een club omdat ze op een WK of in de Champions League willen spelen, maar voor mij werkt dat niet zo. Als ik gelukkig ben en goed kan spelen, dan komt het WK vanzelf wel."

Wijnaldum is zelfbewust als het gaat over Oranje. "De laatste interlands waren niet mijn beste wedstrijden", aldus de middenvelder. "Als je niet goed speelt en wordt gewisseld, dan moet je niet klagen. Maar er zijn dingen waar ik anders over denk dan hij (Van Gaal, red.). Dat moet ik nog met de trainer bespreken, als hij me weer op zou roepen. Hij kan dan zeggen wat hij niet zo leuk vindt en ik kan zeggen wat ik niet leuk vind."

Verder houdt Wijnaldum de kaken stijf op elkaar. "Eigenlijk wil ik er nu geen uitspraken over doen. Als ik ergens mee zit, dan moet ik het eerst met Van Gaal bespreken. Pas daarna kan je het eventueel naar buiten brengen."

De oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en Liverpool is in ieder geval dolblij met zijn nieuwe avontuur bij Roma. "Deze club liet merken mij heel graag te willen hebben. Dat gaf voor mij het laatste zetje." De spelverdeler werd groots onthaald in Italië. "Dat vond ik zelfs een beetje ongemakkelijk. Ik ben maar een normale jongen. Het blijft me verbazen dat zoveel mensen zo blij kunnen zijn met de komst van een nieuwe speler, in dit geval met mij. Dat doet wel wat met me."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!