Nieuws

Kassa rinkelt opnieuw bij Barça: financiële beslissing levert extra 100 miljoen op

Kassa rinkelt opnieuw bij Barça: financiële beslissing levert extra 100 miljoen op

09-08-2022 15:38
2

FC Barcelona heeft zich opnieuw verzekerd van tientallen miljoenen. De Catalanen hebben 24,5 procent van Barça Studios verkocht aan het investeringsfonds GDA Luma. Met de verkoop komt er een bedrag van honderd miljoen euro vrij.

Barça is genoodzaakt om financiële trucs uit te halen. De club haalde met Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé al de nodige versterkingen bezig deze zomer, maar nog niet al deze spelers inschrijven. Dat komt omdat de Catalanen nog niet voldoen aan de Financial Fair Play-voorwaarden.

Het is niet de eerste keer dat Barça dit soort stappen onderneemt om het nodige kapitaal binnen te harken. Eerder werd er al eens 25 procent van Barça Studios afgestaan voor nog eens honderd miljoen euro. Daarnaast verkocht de club in totaal al 25 procent van de tv-rechten, waardoor het nog nog eens honderden miljoenen euro’s kon bijschrijven.

Door de nieuwe deal met GDA Luma hoopt Barcelona eindelijk goedkeuring te krijgen van de La Liga. Naar verwachting gaat dit het verschil nog net niet helemaal maken. De laatste troef die de Blaugrana’s nog achter de hand hebben, is het verlagen van de spelerssalarissen. Daar nam Gerard Piqué recentelijk het voortouw in door het salaris uit zijn oude contract te accepteren. Naar verwachting krijgt hij bijval van zijn maatje Sergio Busquets.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!