Van Gaal heeft 'veel pijn': 'Maar het brein werkt nog steeds'

Van Gaal heeft 'veel pijn': 'Maar het brein werkt nog steeds'

Louis van Gaal heeft flink last van zijn fietsongeluk, maar het belemmert hem niet in zijn werk in aanloop naar het beslissende WK-kwalificatieduel met Noorwegen. De zeventigjarige bondscoach is er dinsdag ook gewoon bij in De Kuip.

"Lichamelijk is het niet goed, maar het brein werkt nog steeds", zegt Van Gaal op de persconferentie van het Nederlands elftal. "Ik heb veel pijn, daarom zat ik net als bij de training in een buggy. Ik kan alles doen. Er zijn middelen die ter beschikking worden gesteld. Het ziet er niet uit, maar volgens mij is coaching verbaal. Ik heb alles gedaan wat ik normaal gesproken ook gedaan zou hebben."

Volgens aanvoerder Virgil van Dijk was het ook voor de spelers 'schrikken'. "We zijn blij dat hij ons kan leiden. Voor de voorbereiding betekent het vrij weinig. Vanmorgen heeft hij een belangrijke meeting gegeven met Danny Blind. Hij leidt ons nog steeds. Het is jammer en ongelukkig. Maar het is fysiek en niet mentaal. Van Gaal is er nog steeds op gebrand het WK te halen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie