Transfernieuws

'Kompany wil na Maatsen nog een Nederlandse verdediger inlijven bij Burnley'

'Kompany wil na Maatsen nog een Nederlandse verdediger inlijven bij Burnley'

09-08-2022 12:47 Laatste update: 13:49
1

Sepp van den Berg staat in de belangstelling van Burnley, meldt The Athletic. De Nederlandse verdediger heeft weinig perspectief bij Liverpool en staat er voor open om een binnenlandse transfer te maken.

Burnley wil Van den Berg graag voor één seizoen huren van Liverpool. Manager Vincent Kompany is naar verluidt erg gecharmeerd van de Nederlandse verdediger en wil hem zo snel mogelijk inlijven. De voormalig speler van PEC Zwolle kan volgens The Athletic ook rekenen op serieuze interesse uit Duitsland. Eerder deze zomer maakte Ian Maatsen - die ook in de belangstelling stond bij Feyenoord - al de overstap naar Burnley. De linksback kwam op huurbasis over van Chelsea. 

Van den Berg staat tot 2024 onder contract bij Liverpool en hoeft voorlopig niet te rekenen op speeltijd. Met Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Joe Gomez en Joel Matip is de concurrentie moordend op Anfield. Liverpool wil de jongeling echter wel speeltijd geven en bekijkt daarom de optie om nogmaals een huurovereenkomst te sluiten. Liverpool betaalde in 2019 een slordige twee miljoen euro voor de diensten van de verdediger, die de jeugdopleiding bij PEC doorliep. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!