Transfernieuws

Na veertien jaar terug op de Nederlandse velden: Medunjanin tekent bij PEC

Na veertien jaar terug op de Nederlandse velden: Medunjanin tekent bij PEC

09-08-2022 11:58

PEC Zwolle heeft de komst van Haris Medunjanin bekend gemaakt. De 37-jarige middenvelder keert na veertien jaar afwezigheid weer terug in de Eredivisie.

De interesse van PEC in Medunjanin werd afgelopen week kenbaar gemaakt. Trainer Dick Schreuder heeft ervaring nodig in de strijd om promotie naar de Eredivisie en denkt dat met de middenvelder in huis te hebben gehaald. De twee werkten al eerder samen tijdens hun periode bij Philadelphia Union, waar hij werkte als assistent.

Na de periode van Medunjanin bij Philadelphia vertrok hij eind 2019 naar FC Cincinatti. Daar kwam hij tot nu tot 73 optredens. Het contract van de middenvelder liep nog even door, maar in goed overleg is besloten het te ontbinden. Medunjanin zag een terugkeer naar Nederland wel voor zich aangezien hij dan dichter bij zij familie is.

In de Eredivisie kwam Medunjanin uit voor AZ en Sparta Rotterdam, waarna hij in 2008 naar het Spaanse Real Vallodolid vertrok. Daarna speelde hij nog voor Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor en Deportivo La Coruña. Ook is de middenvelder international van Bosnië. Hij kwam tot zestig interlands.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!