Nieuws

Regeer hoopt op minuten bij Ajax 1: 'Maar weet dat de concurrentie moordend is'

Regeer hoopt op minuten bij Ajax 1: 'Maar weet dat de concurrentie moordend is'

09-08-2022 09:16

Youri Regeer hoopt dit seizoen definitief door te breken bij Ajax 1. De multi-inzetbare Ajacied weet dat de concurrentie 'moordend' is, maar gaat er alles aan doen om een plek in de basisopstelling van Alfred Schreuder te veroveren.

"Als ik minuten moet maken, dan zal ik dat bij Jong doen, maar het liefst zo min mogelijk", zegt Regeer in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik heb nog geen precies idee, we komen net uit de voorbereiding. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen bij Ajax 1, omdat ik vorig jaar heb laten zien dat ik daar klaar voor ben. Nu moet ik het ook laten zien op de training en in de minuten die ik inval bij de hoofdmacht."

"Er is heel veel concurrentie, dodelijke concurrentie", realiseert de geboren Haarlemmer zich. "Ik denk dat ik me zowel op het middenveld als op de rechtsbackpositie moet focussen. Ik heb er nog niet zo diep met de trainer over gesproken, maar ik weet dat de concurrentie moordend is. We gaan zien wat er gaat gebeuren."

Regeer heeft er wel een nieuwe concurrent bij. De Mexicaanse rechtsback Jorge Sánchez zal namelijk op korte termijn een meerjarig contract gaan tekenen in Amsterdam. "Het zat er misschien wel aan te komen dat er een nieuwe rechtsback zou komen, ook al hoop je daar niet op", zegt de Ajacied. "Maar nogmaals: we moeten zien wat er gaat gebeuren en hoeveel minuten ik kan gaan maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!