Nieuws

'Om AS Monaco te verslaan moet PSV het gogme opbrengen om geduldig te zijn'

'Om AS Monaco te verslaan moet PSV het gogme opbrengen om geduldig te zijn'

9 augustus - 07:10
0

Ruud Gullit heeft genoten van de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen. De voormalig Oranje-international is het meest onder de indruk geraakt van het spel van Feyenoord en FC Twente.

De ploeg van Arne Slot won op bezoek bij Vitesse met 2-5, terwijl de Tukkers in de absolute slotfase NEC wisten te verslaan in Nijmegen. 'In Nederland heb ik in de eerste speelronde genoten van het spel en de energie van Feyenoord en FC Twente. Feyenoord verraste me na de matige voorbereiding en bij FC Twente ben ik benieuwd of ze zich kunnen wapenen tegen betere tegenstanders', schrijft Gullit in zijn column voor De Telegraaf.

Ajax en PSV maakten minder indruk op de Nederlandse voetballegende. 'Ajax won op individuele klasse van Fortuna Sittard. Als het even niet loopt, zijn hun invallers beter dan iedere speler van de tegenstander. PSV is niet glamoureus, maar wel degelijk', vindt Gullit. 'Leuk voor Ruud van Nistelrooy dat hij met de Johan Cruijff Schaal zijn eerste trofee al binnen heeft. Zo’n prijs geeft een nieuw elftal vertrouwen.'

Dinsdagavond speelt PSV de returnwedstrijd tegen AS Monaco. 'Om de Monegasken uit te schakelen in de voorronde van de Champions League moet PSV vanavond (dinsdag, red.) het gogme opbrengen om geduldig te zijn. Loop jezelf niet voorbij. Je hoeft de baas niet te zijn op het veld om te winnen. Het gaat om het resultaat en niet om lekker voetballen', besluit Gullit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie