Nieuws

Pierie duidelijk: 'Ik ga hier gewoon een half jaar volle bak in mezelf investeren'

Pierie duidelijk: 'Ik ga hier gewoon een half jaar volle bak in mezelf investeren'

09-08-2022 06:55

Kik Pierie speelt naar alle waarschijnlijkheid de komende periode bij Ajax. De 22-jarige verdediger wil eerst volledig fit worden voordat hij een huurtransfer zal maken. 

Pierie staat al drie seizoenen onder contract in Amsterdam, maar tot een doorbraak is het nog steeds niet gekomen. "In mijn eerste jaar kwam ik niet echt in de plannen voor en daarna ben ik twee jaar weggeweest. Wat ik nu wil? Eerst ritme opdoen, dat is heel belangrijk. Je merkt toch als speler dat je er lang uit bent geweest", vertelt de verdediger voor de camera's van ESPN. "Ik heb gelukkig nog de leeftijd dat ik minuten kan maken in Jong. Ik ga hier gewoon een half jaar volle bak in mezelf investeren. Dan zien we in de winter wel waar we staan."

De Ajacied kon deze zomer de overstap maken naar een andere club, maar hij kiest heel in verband met zijn langdurige blessure heel bewust voor een langer verblijf in Amsterdam. "Na zo'n jaar mis je een groot gedeelte van de basis. Dan moet je niet zomaar een huurtransfer maken. Daar wil ik goed over nadenken. Er zijn geen dingen voorbijgekomen waar ik honderd procent achter sta. De stap wil ik nu nog niet maken."

"Tenzij er iets langskomt waarvan ik het echt heel graag wil, maar nu merk ik dat ik het stukje basis hier op wil doen. De winterstop is al in november. Hopelijk ben ik dan tien wedstrijden verder en zijn de opties misschien anders", besluit Pierie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!