Wedstrijdverslag

Jong Ajax deelt de punten met Telstar: Conceição luistert debuut op met goal

Jong Ajax deelt de punten met Telstar: Conceição luistert debuut op met goal

08-08-2022 22:17

Jong Ajax is de Keuken Kampioen Divisie maandagavond gestart met een remise tegen Telstar: 1-1. De Amsterdammers speelde met Francisco Conceição in de basis, die gelijk de hele doelpuntenproductie voor zijn rekening nam.

Jong Ajax beleefde een horrorstart. Na drie minuten was het al raak voor de bezoekers. Koen Blommesteijn kopte de 0-1 binnen. De Amsterdammers bleven het lastig hebben, maar vlak voor rust kwam het dan toch op gelijke hoogte. Conceição, die afgelopen zomer voor vijf miljoen euro werd overgenomen van FC Porto, was gelijk goed voor zijn eerste goal.

Met een 1-1 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Na rust was het de ploeg van John Heitinga die aandrong, maar erg gevaarlijk werd het niet meer. De jonge Portugees had nog een paar goede acties, maar tevergeefs waardoor de teams de punten moesten delen.

Aankomend weekend gaat Jong Ajax op bezoek bij Roda JC, terwijl Telstar het mag gaan proberen tegen Eredivisiedegradant PEC Zwolle.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!