Transfernieuws

Boëtius tekent voor drie jaar in de Bundesliga: 'Wil de fans wat te juichen geven'

Boëtius tekent voor drie jaar in de Bundesliga: 'Wil de fans wat te juichen geven'

08-08-2022 17:37

Jean-Paul Boëtius mag zich officieel speler van Hertha BSC noemen. De 28-jarige aanvaller annex middenvelder heeft een contract getekend voor drie jaar in de Duitse hoofdstad.

Daarmee kiest Boëtius toch voor een langer verblijf in de Bundesliga. De Nederlander had de transfervrije status en sprak als wens uit om in de Premier League te spelen, maar dat is er niet van gekomen. Ook leek het er even op dat hij aan zijn derde periode bij Feyenoord zou gaan beginnen, maar ook dat is er na meerdere trainingen en oefenwedstrijden niet van gekomen.

Met Boëtius haalt Hertha opnieuw een Nederlander binnen om de naar Royal Antwerp FC vertrokken Jurgen Ekkelenkamp op te vangen. Dat de oud-Feyenoorder naar Berlijn is gehaald, is geen verrassing. Hertha-coach Sandro Schwarz werkte al eerder met hem samen bij Mainz 05, waar de twee een goede relatie hadden opgebouwd.

Ondanks dat het toch niet de Premier League is geworden voor Boëtius, is hij blij met de stap die hij heeft gemaakt. “Ik kijk ernaar uit om voor Hertha te spelen in dit nieuwe Bundesliga-seizoen. Het team heeft potentie en ik heb er zin in om mijn rol daarin te spelen door goed te voetballen en de fans wat te geven om te juichen”, aldus Boëtius op de clubsite van Hertha.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!