Breaking news

De Telegraaf: Ihattaren leent auto uit aan verdachte in Marengo-proces

De Telegraaf: Ihattaren leent auto uit aan verdachte in Marengo-proces

8 augustus - 15:19 Laatste update: 15:40
2

Mohammed Ihattaren heeft volgens informatie van John van den Heuvel van De Telegraaf banden met verdachten rondom het Marengo-proces. Alhoewel wordt benadrukt dat de voetballer zelf niet als verdachte geldt, plaatst de misdaadjournalist zijn vraagtekens bij de keuzes van Ihattaren.

Rechercheurs zouden een verdachte rondom het Marengo-proces in de auto van Ihattaren zien zitten. "Alles rond het Marengo-proces tegen Ridouan Taghi wordt gemonitord door opsporings- en inlichtingendiensten", zegt Van den Heuvel in een video-item van de ochtendkrant. "Die hebben op enig moment wel gezien dat er een auto bij het proces kwam waar één van de verdachten in het Marengo-proces inzaten. Hij kwam aanrijden in de auto van Mo Ihattaren."

Volgens de journalist hebben de familie van de verdachte in het proces en Ihattaren veel contact gehad. "Zij hebben ook een tijdje ondersteund in een poging om terug te komen op zijn oude niveau. Zij zijn met hem mee geweest naar Marbella en Dubai waar ze trainingen voor hem hebben geregeld. Uiteindelijk is er met die familie een conflict ontstaan en lijkt het erop dat de dreiging waarom hij niet meer op het trainingsveld verscheen met dat conflict te maken heeft."

Van den Heuvel begrijpt niets van de opstelling van Ihattaren. "Hij heeft ervoor gekozen om een auto uit te lenen aan mensen met een criminele achtergrond. Dat is natuurlijk niet fijn voor een voetbalclub en een sponsor. Hij is zelf geen verdachte in onderzoeken en dergelijke. Men maakt zich zorgen over de contacten die hij heeft met anderen. Hij is op bezoek geweest bij behoorlijke criminelen in de gevangenis. Zelfs afgelopen week nog toen hij op dinsdag weer de training hervatte is hij gezien in een penitentiaire instelling in Alphen aan de Rijn."

Het is volgens de misdaadverslaggever niet de eerste keer dat Ihattaren uitleent. Eerder werd een voertuig van de aanvallende middenvelder al eens in brand gestoken. "Dat is al langer geleden", benadrukt Van den Heuvel. "Hij heeft inderdaad al eerder problemen gehad op het gebied van veiligheid. Wat er nu gebeurt en er bovenkomt aan de connecties van Ihattaren..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie