Nieuws

De Boer kraakt centraal duo Oranje: 'Jongens, speel die bal nog vierhonderd keer!'

De Boer kraakt centraal duo Oranje: 'Jongens, speel die bal nog vierhonderd keer!'

15-11-2021 10:47

Ronald de Boer vindt dat Virgil van Dijk en Stefan de Vrij de wedstrijd tegen Montenegro onprofessioneel uitgespeeld hebben. De centrumverdedigers van Oranje noteerden een opvallende statistiek, door de bal 92 keer naar elkaar over te spelen. Als het aan De Boer lag, deden ze dat nog veel vaker.

De analist stelt dat het Nederlands elftal Montenegro in de kaart heeft gespeeld, door onnodig de bal te verspelen. Ik zat te denken: jongens, ga nog een keer vierhonderd keer die bal spelen, zij willen niet!", doelt De Boer bij Rondo op Van Dijk en De Vrij, die er toch telkens voor kozen om een aanval op te zetten. Waar maak je je nou druk om? Je staat 2-0 voor!", foetert de voormalig international.

Hij heeft zich verbaasd over de intenties van Oranje, aangezien het directe WK-ticket gemakkelijk veiliggesteld had kunnen worden in Podgorica. "We gaan allemaal aanvallen en hop: acht man voor de bal. Dat hoeft geen goal te worden, maar je stelt je wel wat kwetsbaarder op", stelt De Boer, die het anders had aangepakt als hij bondscoach was. "Ik had in die wedstrijd gezegd: houd lekker die bal, zij komen wel en dan krijg je de ruimte."

Oranje treedt dinsdag in een lege Kuip aan tegen naaste belager Noorwegen. Een gelijkspel volstaat voor rechtstreekse plaatsing voor het WK 2022 in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!