Nieuws

Heitinga bestempeld KKD als 'Eredivisie-waardig': 'Hoe gaan ze om met die stress?'

Heitinga bestempeld KKD als 'Eredivisie-waardig': 'Hoe gaan ze om met die stress?'

08-08-2022 12:53 Laatste update: 12:59

John Heitinga kijkt ernaar uit om het seizoen te beginnen met Jong Ajax. De trainer merkt op dat de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen veel 'Eredivisie-waardige' teams heeft en is benieuwd of zijn talenten zich staande kunnen houden.

"We hebben een jonge ploeg. Hoe gaan ze straks om met stadions in uitwedstrijden, met die stress?", vraagt Heitinga zich hardop af tegenover Ajax.nl. Vooral centraal achterin bij Jong Ajax is er flink verjongd. "Vorig seizoen hadden we een centraal duo achterin met het bouwjaar 2001. Die zijn nu van bouwjaar 2004."

Één van de twee centrale verdedigers uit 2004 is Tristan Gooijer. "Ik heb vorig seizoen al een paar keer meegedaan met Jong", aldus het talent. "Nu in de voorbereiding heb ik zelfs al een paar keer met het eerste meegespeeld. Dan merk je direct dat het tempo omhoog gaat. Maar ook dat het positiespel van de tegenstander beter is."

Heitinga constateert dat er met Willem II, PEC Zwolle en Heracles Almerlo een aantal sterke ploegen bij zijn gekomen. "Een Eredivisie-waardige competitie', aldus de trainer. "Dat is alleen maar mooi, dan kunnen we goed kijken hoe onze talenten zich gaan ontwikkelen dit seizoen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!