Nieuws

Hamstra over transferuitgaven Ajax deze zomer: 'Dit is echt een incident'

Hamstra over transferuitgaven Ajax deze zomer: 'Dit is echt een incident'

08-08-2022 12:48 Laatste update: 13:22

Gerry Hamstra omschrijft de hoge transferuitgaven van Ajax in de huidige transferperiode als een incident. De technisch manager - samen met Klaas-Jan Huntelaar - gaf deze zomer al ruim 86 miljoen euro uit aan versterkingen.

Deze zomer werd de portemonnee getrokken bij de Amsterdammers. Voor recordaankoop Steven Bergwijn werd 31,25 miljoen neergeteld en voor Bassey betaalde de club een bedrag van 23 miljoen euro. Volgens Hamstra is dit niet hoe de Amsterdammers normaal gesproken zullen handelen. "Dit moet geen patroon zijn. Dit is echt een incident," vertelt Hamstra aan de NOS.

"Dit is een window waarin acht, negen spelers weggegaan zijn. Dat is niet normaal bij Ajax. Daar moet je dan adequaat op handelen. Als dit een patroon wordt dan is het een ander verhaal. Maar dit is gewoon een window dat zo loopt", vervolgt de beleidsbepaler. Volgens Hamstra moeten dit soort bedragen niet vaker verwacht worden. "Nee, daar gaan we niet vanuit, dat is niet de bedoeling. In dat opzicht is het beleid niet anders dan anders en zullen we het net zo doen zoals we het de afgelopen jaren gedaan hebben."

Buiten de aanstaande komst van rechtsback Jorge  Sánchez hoeven er geen aankopen meer te worden verwacht in Amsterdam, geeft Hamstra aan. Daarnaast mogen er wel nog spelers vertrekken. Kik Pierie, Lisandro Magallán en Sean Klaiber staan op de nominatie om te vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!