Nieuws

Dortmund-back Schulz beschuldigd van mishandelen zwangere ex-vriendin: 'Schokkend'

Dortmund-back Schulz beschuldigd van mishandelen zwangere ex-vriendin: 'Schokkend'

08-08-2022 12:34

Nico Schulz wordt in Duitsland beschuldigd van het mishandelen van zijn ex-vriendin, die op dat moment in verwachting was. De linksback van Borussia Dortmund zou de vrouw meerdere malen in haar buik hebben geschopt.

Dat meldt onder meer BILD. Het Duitse medium bracht chatgesprekken van de 29-jarige Schulz naar buiten waarin de Duitser het misdrijf bekent en zijn excuses aanbiedt. Ook gaan er foto's rond van de ex-vriendin waarop haar verwondingen duidelijk zichtbaar zijn.

Borussia Dortmund heeft gereageerd op de aantijgingen en maakt bekend dat Schulz de mishandeling ontkent. 'Nico Schulz heeft ons laten weten dat hij zich tegen deze aantijgingen zal verdedigen met hulp van een advocaat. De aantijgingen, waarvan Borussia Dortmund pas op de hoogte was toen ze in de media kwamen, wegen enorm zwaar en zijn schokkend voor BVB. Borussia Dortmund neemt het zeer serieus en distantieert zich van elke vorm van geweld.'

De Duitse grootmacht kan nog geen disciplinaire straf uitdelen aan de voormalig Duits-international, omdat het strafrechtelijke proces nog in de beginfase zit. Schulz zat in ieder geval niet bij de selectie voor het duel van Dortmund met Bayer Leverkusen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!