Breaking news

NEC voltooit transferstunt: Cillessen keert na elf jaar terug in Nijmegen

NEC voltooit transferstunt: Cillessen keert na elf jaar terug in Nijmegen

8 augustus - 10:21 Laatste update: 10:30
0

NEC Nijmegen heeft Jasper Cillessen officieel binnen. De inmiddels 33-jarige doelman verlaat Valencia CF en tekent een driejarig contract in De Goffert. Daarmee heeft NEC na elf jaar de eerste keeper weer terug. 

Dat meldt NEC via de officiële kanalen. NEC verraste vriend en vijand door afgelopen week met Valencia te onderhandelen. De club leek rond met de Spanjaarden en nodigden journalisten al twee keer uit om de presentatie bij te wonen, maar dat ging telkens niet door. Technisch directeur Ted van Leeuwen onthulde het afgelopen weekend aan de NOS dat er geldkwesties speelden tussen de entourage van Cillessen en Valencia. 

Die problemen zijn inmiddels opgelost en daarmee kan Cillessen weer in Nijmegen onder de lat gaan staan. Cillessen speelde tussen 2001 en 2011 al voor NEC en verdiende een transfer naar Ajax. Na periodes in Amsterdam, Barcelona en Valencia keert de sluitpost nu weer terug op het oude nest. 

Van Leeuwen is in zijn nopjes met de stunt. "Jasper is een doelman met exceptionele kwaliteiten, de beste van Nederland. Als je als N.E.C. zijnde zo’n doelman kan binnenhalen moet je nooit twijfelen. Wij waren niet op zoek naar een doelman, maar de doelman vond ons", stelt de technisch directeur op de clubwebsite, die ook realiseert dat Mattijs Branderhorst zijn basisplaats kwijt is. "Mattijs Branderhorst heeft het uitstekend gedaan voor N.E.C. en heeft meer punten voor ons gepakt dan verloren, maar dit was een buitenkans. De wetten van topsport."

Cillessen zelf is ook blij na elf jaar weer 'thuis te komen'. "Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn. De afgelopen tien jaar heb ik prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart. Maar ik ben nog niet klaar. N.E.C. is bezig aan een mooi project en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie. Het kan voor mij niet snel genoeg beginnen", besluit de doelman. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie