Nieuws

Lahm reist niet af naar Qatar: 'Mensenrechten zouden grotere rol moeten spelen'

Lahm reist niet af naar Qatar: 'Mensenrechten zouden grotere rol moeten spelen'

08-08-2022 10:41 Laatste update: 10:48

Philipp Lahm heeft zich uitgesproken tegen het WK in Qatar en zal niet naar het land afreizen om Duitsland aan te moedigen. De voormalig voetballer en directeur van het EK in 2024 is van mening dat de schending van mensenrechten in Qatar een te groot probleem is. 

Lahm spreekt zich uit in gesprek met Kicker en is niet mild voor de Qatarese organisatie. "Mensenrechten zouden een grotere rol moeten spelen bij het toekennen van toernooien", meent de oud-speler. "Als een land het op dat gebied slecht doet, dan zou het niet moeten worden beloond met een WK." De voormalig international zal niet afreizen naar Qatar. "Ik ben er niet zo happig op om daarheen te gaan. Ik volg het toernooi liever thuis."

De oud-verdediger is van mening dat voetballers wegens hun voorbeeldrol ook aan politieke statements moeten doen. "Als voetballer kan je daar tegenwoordig eigenlijk niet meer omheen", stelt de Duitser. Lahm is eveneens directeur van het EK in 2024, dat in Duitsland wordt georganiseerd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!