Nieuws

'Kökçü onzeker van basisplaats bij Feyenoord als Szymanski dit blijft brengen'

'Kökçü onzeker van basisplaats bij Feyenoord als Szymanski dit blijft brengen'

8 augustus - 09:46
0

Dat Orkun Kökçü zijn basisplaats meteen terugverovert wanneer hij weer fit is, is alles behalve zeker. Dat stelt Pierre van Hooijdonk, die zag dat Sebastian Szymanski een goede beurt maakte tegen Vitesse. 

In de uitzending van Studio Voetbal laat de oud-Feyenoorder zijn licht schijnen op het middenveld van Feyenoord. Fredrik Aursnes is hard op weg naar de uitgang. "Ik heb al zoveel belletjes van Portugese journalisten gehad, dat ik me eigenlijk niet kan voorstellen dat het niet doorgaat", stelt Van Hooijdonk. De oud-speler was zelf in 2001 actief bij Benfica en kent daardoor de nodige Portugese contacten. 

Feyenoord sorteert voor op een vertrek van Aursnes en meldde zich al bij FC Twente voor Ramiz Zerrouki. Ook Quinten Timber werd recent ingelijfd. Szymanski gaf twee assists en maakte een sterke indruk, net als Timber, waardoor het druk wordt op het middenveld. "Hij (Kökçü, red.) zou het best weleens lastig kunnen krijgen", erkent Van Hooijdonk. "Het is wel erg verrassend dat Feyenoord helemaal is leeggekocht na een heel goed seizoen, maar dat de speler van wie we vaak horen dat hij het supergoed doet, nog bij Feyenoord zit."

Kökçü werd het afgelopen seizoen meer dan eens opgehemeld, maar dat is volgens Van Hooijdonk niet geheel terecht. "Hij heeft een redelijk seizoen gehad. Super vond ik het niet. Blijkbaar is er dus niet de interesse die iedereen misschien wel had verwacht. Hij deed heel goed mee, maar was niet iemand waarvan ik dacht: als je die weghaalt, dan stort Feyenoord in elkaar. En als dit is wat Szymanski kan brengen…", besluit de oud-speler. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie