Nieuws

De Jong scoort bij Barça: 'We willen dat hij blijft en dat wil hij zelf ook'

De Jong scoort bij Barça: 'We willen dat hij blijft en dat wil hij zelf ook'

8 augustus - 09:19
0

Frenkie de Jong begon zondag op de bank in de strijd om de Trofeu Joan Gamper, maar de Nederlander wist wel voor de 6-0 te tekenen voor FC Barcelona. Clubpreses Joan Laporta benadrukte voor het duel nog maar eens dat hij de spelverdeler graag wil behouden en dat De Jong dit zelf ook wil. 

Manchester United trok lange tijd aan de Oranje-international en inmiddels is Chelsea FC ook de situatie van De Jong aan het bekijken. De middenvelder krijgt de komende vier jaar ruim tachtig miljoen euro aan salaris in Cataloniën en dat kan de club niet opbrengen. "Hij is een Barça-speler van hoge kwaliteit. Met hem en zijn teamgenoten hebben we een heel sterk middenveld. Hij heeft aanbiedingen, maar we willen dat hij blijft en hij wil ook blijven", meent Laporta voor het duel met UNAM Pumas tegenover TV3

Barcelona gaf ondanks alle geldzorgen al ruim 150 miljoen euro uit in deze transferperiode. Daar lijkt voorlopig nog geen rem op te zitten. "Er zijn spelers die moeten vertrekken en daar wordt aan gewerkt. En er zullen nog meer aanwinsten komen. Komende week hopen we de spelers te registreren die we al hebben aangetrokken", stelt Laporta. Barça verkocht recent een kwart van de televisierechten om enkele aankopen te bewerkstelligen. Daarmee lijkt de club vooral een plan voor de korte termijn te hebben. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie